Rolada rafaello

4.5 (161 ocen)

  • 2 godz.

Delikatny biszkopt i kokosowo-budyniowa masa :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt:
    5 jajek
    6 łyżek mąki
    6 łyżek cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    masa:
    1 budyń waniliowy + 2 łyżki cukru
    100 g wiórków kokosowych
    2 szklanki mleka
    1 kostka masła

    do nasączenia mocna herbata z sokiem z cytryny

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Rolada rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować biszkopt. Masę rozsmarować na wyłożonej papierem blaszce 30x45 cm i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem, przykryć ściereczkę i zwinąć razem z papierem. Po wystygnięciu zdjąć papier.
  • Bioszkopt z masą 2. Proszek budyniowy, cukier i wiórki rozmieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować. Na gotujące mleko wlać budyń z wiórkami i gotować do zgęstnienia. Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce budyń. Biszkopt nasączyć i rozsmarować masę. Zwinąć roladę. Wierzch posypać cukrem pudrem. Schłodzić. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa budyniowa Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować