Rogaliki z sera twarogowego

4.49 (180 ocen)

  • 1 min

Są lekkie i pyszne. W sam raz do po południowej kawki.

  • 1 min

Składniki:

  • 250 gr mąki
    250 gr masła
    250 gr twarogu półtłustego
    1 jajko,
    1 łyżeczka cukru, szczypta soli
    cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki z sera twarogowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki z sera twarogowego 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę z razem z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy masło i siekamy, aż powstanie kruszonka. Następnie dodajemy twaróg (przeciśnięty przez praskę) cukier i wybijamy jajko. Wyrabiamy ciasto. Stolnicę posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na 3 części i rozwałkowujemy. Wycinamy kwadraty, róg posmarować marmoladą, zwinąć, aby powstał rogalik, delikatnie ściskając boki. Piec 25 min w 180 C. Gorące oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować