Rogaliki z białą czekoladą

4.5 (195 ocen)

przepyszne rogaliki tym razem w wersji z białą czekoladą

Składniki:

  • NADZIENIE:
    biała czekolada

    CIASTO:
    1 kg mąki
    5 dag drożdży
    ½ szkl. cukru
    3 żółtka
    cukier waniliowy
    1 szkl. mleka
    ¼ margaryny
    2 łyżki oleju

    Dodatkowo:
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczyn: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, 2 łyżki cukru i 2 łyżki mąki. Roztopić margarynę, wystudzić, dodać żółtka i cukier- utrzeć.Do mąki dodać zaczyn, następnie masę z żółtkami, olej, cukier waniliowy, w razie potrzeby dodawać mleko, wyrobić jednolitą masę. Pozostawić w ciepłym miejscu, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.Z ciasta formować kule, rozwałkować, podzielić na 8 części, aby powstały trójkąty, na szerszym końcu układać czekoladę w kostkach, zawijać rogaliki. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować