Rogaliki twarogowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg zmielić, lub przecisnąć przez praskę. Do sera wsypać cukier, cukier waniliowy, wbić jajko i żółtko, wlać olej.
Wszystko wymieszać mikserem z hakami. Następnie, wsypać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Wyrobić mikserem z hakami. Jak ciasto będzie zwarte, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i jeszcze chwilę zagnieść.
2.Następnie, podzielić na trzy części. Każdą część ciasta, rozwałkować na kształt koła
i podzielić na 12 trójkątów. Na każdym trójkącie, u podstawy, ułożyć kostkę czekolady.
3.Zawinąć rogaliki. Tak samo postępować z każdą częścią ciasta.
Gotowe rogaliki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
W miseczce, wymieszać białko z cukrem pudrem.
Posmarować rogaliki przygotowanym, słodkim białkiem. Dzięki temu, nie trzeba
ich lukrować po upieczeniu.
4.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 20-25 minut.
Porady
Rogaliki można nadziewać, według uznania. Mogą to być powidła, owoce lub inna czekolada.
Komentarze