Krucho-drożdżowe rogaliki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozkruszamy w garnuszku, zasypujemy cukrem, mieszamy i odstawiamy na chwile.
Mąkę przesiewamy, dodajemy zimne,posiekane masło następnie dodajemy sól, 1 żółtko, cukier waniliowy śmietanę i wczesniej zasypane drozdze z cukrem.
Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i kroimy na trójkaty.
.Przy brzegu kazdego trójkąta kładziemy po łyżeczce rozpuszczonej w kapieli wodnej -ale nie goracej -czekolady , zwijamy zaginając brzegi i formując kształt rogalików. Układamy je luźno na natłuszczonej wyłozonej papierem do pieczenia blaszce .
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut az sie zarumienia. Po przestudzeniu polewamy je gdzieniegdzie biała czekolada .Smacznego:)
Komentarze