Rogaliki 7days - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże wymieszaj z cukrem, poźniej odstaw na chwilę. Dodaj przesianą mąke, śmietanę, margarynę, cukier wanilinowy i jajka. Zagniec ciasto i odstaw je do lodówki. Po godzinie ciasto podziel na 4 części. Każdą z nich rozwałkuj, tworząc okrąg o grubosci około pół centymetra. Okrąg podziel na 8 trójkątów (tak jak pizzę) Nałóż na kazdy trójkąt kostę czekolady. Zwijaj zaczynając od podstawy trójkąta, tak aby utworzyl sie rogalik. Następnie ułóż je na blaszce(na papierze do pieczenia i odrobiną oleju). Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystygnięciu opruszyc cukrem pudrem. Smacznego.
Porady
Czekoladę najlepiej obsypac maką, aby ta nie wypłynęła.
Komentarze