2.Budyń gotujemy na mleku według przepisu. Studzimy. Przykrywamy talerzem lub pokrywką aby nie powstał kożuch.
3.Masło miksujemy kilka minut, dodajemy ostygnięty budyń i 150 g wiórków.
4.Krakersy przykrywamy masą, następnie warstwa krakersów, potem masa, krakersy masa ( zostawiamy 2 łyżki masy).
5.Czereśnie zamrożone chwilę gotujemy aż puszczą sok, następnie lekko miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, dodajemy do czereśni. Odstawiamy na chwilę aby ostygły i lekko stężały.
6.Przekładamy na masę, układamy jeszcze jedną warstwę krakersów. 2 łyżki masy cieniusieńko rozsmarowujemy na krakersach.
7.Na suchej patelni chwilkę prażymy słonecznik i wiórki, studzimy. Obsypujemy ciasto. Odstawiamy na całą noc do lodówki.
Komentarze