REKLAMA

Rafaello na herbatnikach bez pieczenia

wyświetlono: 56774 | dodany do książki kucharskiej: 36 | polecenia: 0

jest smaczny a przy tym nie wymaga dużo pracy.

opublikowany: 31.10.2013
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mleka
    3 żółtka
    2 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka cukru kryształu
    30 dag masła
    25 dag kokosu
    herbatniki ( 3 pojedyncze opakowania)
    niepełna szklanka adwokatu
Ocena:

(średnia 4.5 z 160 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i dodajemy rozpuszczone żółtka. Gotujemy budyń. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń, kokos i na końcu adwokat.
  • 2. Na desce rozkładamy folię, na niej układamy herbatniki (na wielkość brytfanny) na to masę ( mają być 4 takie warstwy) Na wierzchu powinien znajdować się krem posypany kokosem. Wkładamy do lodówki.

Porady

Ciasto jest najlepsze po kilku godzinach, jak herbatniki zmiękną.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: swibek swibek

Rafaello - ciasto bez pieczenia

Rewelacyjne ciasto na szybko.. :) Smakuje wyśmienicie i chce się go jeść.. i jeść.. i jeść..

kategoria: Ciasta Desery rafaello opublikowany: 06.03.2012 | wyświetlono: 122185 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: rzelkazag Joanna Tokarz

Rafaello na herbatnikach

Do przygotowanie w kilka chwil, do zjedzenia w kilkanaście ;)

kategoria: Ciasta do kawy Desery rafaello opublikowany: 27.06.2017 | wyświetlono: 3961 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE