Rafaello

4.5 (153 ocen)

  • 40 min

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosu.

  • 40 min

Składniki:

  • duża paczka herbatników
    200 g wiórków kokosowych
    1 op cukru waniliowego
    kostka masła roślinnego
    3/4 szklanki cukru
    1/2 l mleka
    2 płaskie łyzki mąki pszennej
    budyn waniliowy
    2 żółtka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rafaello 1. Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru. Dodajemy mąkę, budyń i pół szklanki mleka, całość miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy zmiksowaną masę. Gotujemy, mieszając, aż zgestnieje, studzimy. Masło miksujemy dodająć po łyżce chłodnej masy budyniowej. Wsypujemy wiórki kokosowe ( część zostawiamy do dekoracji około 1/2 szklanki), mieszamy. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, nakładamy na nie masę i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować