Racuszki z wędzoną makrelą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne racuszki z ciasta naleśnikowego z wędzoną makrelą.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duża makrela wędzona: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - mąka: 2 szklanki
    - mleko: 1.5 szklanki
    - duże jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - olej: 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Przystawki

Racuszki z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuchy 1. Makrelę dokładnie obieramy z ości.
    Rwiemy na kawałki.

    Cebulę siekamy w drobną kosteczkę.
    Lekko złocimy na odrobinie oleju.

    Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą.

    Dodajemy mleko , jajko i olej.

    Dokładnie mieszamy.

    Dodajemy podsmażoną cebulkę i makrelę.

    Delikatnie mieszamy tak by składniki połączyły się , ale ryba pozostała w kawałkach.

    Smażymy na rozgrzanej patelni
    ( u mnie była to specjalna patelnia do pancakes - polecam! , dlatego też wyszły takie równe i pulchne ).

    Jeśli nie posiadamy robimy to na zwykłej z niewielką ilością gorącego oleju.


    Smażymy z dwóch stron.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować