Racuszki na maślance w 10 minut

5 (153 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka i lekka przekąska na słodko.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    250 g mąki
    250 ml maślanki
    2 łyżki cukru
    2 jaja
    szczypta soli
    0,5 łyżeczki sody

    PONADTO:

    cukier puder
    olej
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Racuszki na maślance w 10 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać sól i cukier. Wymieszać.
  • 2. Maślankę wymieszać z sodą.
  • 3. Dodać jajka, rozmieszać rózgą.
  • 4. Suche składniki połączyć z mokrymi, wymieszać dokładnie.
  • 5. Racuszki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
  • 6. Oprószyć cukrem pudrem.
  • 7. Żródło: https://aniagotuje.pl/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować