Z ciastami mam mały problem, muszę się zawsze bardzo natrudzić żeby wyszło dobre. Jednak ten przepis wychodzi zawsze! Ciasto rozpływa się w ustach i do tego nie jest bombą kaloryczną.
3 godz. 30 min
Składniki:
duża paczka herbatników
budyń waniliowy, mleko, cukier (ilość mleka i cukru potrzebna do zrobienia budyniu - na opakowaniu)
kawa - 2 łyżeczki kawy
50 ml wody
likier (bols butterscotch) - kieliszek
posypka
Pyszne ciasto bez pieczenia / no bake cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Do 2 łyżeczek kawy dodajemy 50ml wody i kieliszek likieru. Herbatniki maczamy w kawie i układamy ściśle koło siebie ( 6 kawałków)
Na warstwę herbatników nakładamy warstwę budyniu, potem znowu herbatniki namoczone w likierze, budyń i tak do momentu, kiedy zużyjemy wszystkie herbatniki. Na samej górze zostawiamy warstwę budyniu i posypujemy posypką.
Wkładamy ciasto do lodówki na ok 3 godziny.
Komentarze