Pyszne ciasto bez pieczenia / no bake cake

4.5 (141 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Z ciastami mam mały problem, muszę się zawsze bardzo natrudzić żeby wyszło dobre. Jednak ten przepis wychodzi zawsze! Ciasto rozpływa się w ustach i do tego nie jest bombą kaloryczną.

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • duża paczka herbatników
    budyń waniliowy, mleko, cukier (ilość mleka i cukru potrzebna do zrobienia budyniu - na opakowaniu)
    kawa - 2 łyżeczki kawy
    50 ml wody
    likier (bols butterscotch) - kieliszek
    posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Pyszne ciasto bez pieczenia / no bake cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • znikające ciasto 1. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    Do 2 łyżeczek kawy dodajemy 50ml wody i kieliszek likieru. Herbatniki maczamy w kawie i układamy ściśle koło siebie ( 6 kawałków)
    Na warstwę herbatników nakładamy warstwę budyniu, potem znowu herbatniki namoczone w likierze, budyń i tak do momentu, kiedy zużyjemy wszystkie herbatniki. Na samej górze zostawiamy warstwę budyniu i posypujemy posypką.
    Wkładamy ciasto do lodówki na ok 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować