PYSZNE CHRUPIĄCE BUŁECZKI

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

BARDZO PYSZNE I ŁATWE W PRZYGOTOWANIU

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg mąki 50g drożdży 2 szklanki wody 1.5 łyżki soli 3łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pyszne chrupiące bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułeczki 1. Z drożdży, 2 szklanek mąki i wody przygotowujemy gęsty zaczyn, pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy resztę mąki, sól, olej wyrabiamy ciasto, warto jest dopasować ilość mąki tak by nie było zbyt wodniste czy też zbite. Z wyrobionego ciasta formujemy bułeczki( każdą bułeczkę należy uformować) można naciąć lekko nożem z wierzchu,pozostawić na kilkanaście minut by podrosły. Pieczemy w temperaturze 200stopni w termoobiegu lub 220 normalnie po 10 min temperaturę należy zmniejszyć o 20 stopni.

Porady

Bułeczki można posypać z wierzchu serem żołtym , czosnkiem granulowanym, lub słonecznikiem, można także posmarować olejem by były bardziej chrupiące. Jeżeli wyrobimy ciasto dzień wcześniej można włożyć do lodówki i rano włożyć do piekarnika, ciasto można także zamrażać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować