Chrupiące pyszne gofry

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jest to idealna przekąska z paru takich składników

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    2 łyżeczki cukru pudru
    2 jaja
    1/2 szklanki oleju roślinnego (np. słonecznikowego) lub roztopionego masła
    1 i 1/3 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Przekąski

Chrupiące pyszne gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Ciasto można odstawić aby odpoczęło (na około 15 minut), ale nie jest to konieczne.
    Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec przez około 3 - 3,5 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni.
    Gofry po upieczeniu odkładać na metalową kratkę. Posypać cukrem pudrem i polać syropem klonowym. Lub podawać z ulubionymi dodatkami np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować