Puszysty sernik wiedeński

4.98 (175 ocen)

Jest delikatny i puszysty, a mój tata wręcz za nim przepada.

Składniki:

  • Ciasto:

    30 dag mąki
    20 dag masła śmietankowego
    2 żółtka
    10 dag cukru pudru
    szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    1 kg sera twarogowego, najlepiej President
    12 jajek
    30 dag masła śmietankowego i rozpuszczonego
    35 dag cukru pudru
    10 dag cukru kryształu
    2 budynie waniliowe
    łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki kaszy manny
Wystaw ocenę:

4.98 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto, blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem.

    Masa: Ser wymieszać z masłem, budyniami, mąką, kaszą i utartymi z cukrem kryształem żółtkami. W oddzielnym naczyniu ubić na sztywno białka ze szczyptą soi i cukrem pudrem, połączyć je delikatnie z resztą masy, wylać na ciasto i piec godzinę w 160 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować