PUSZYSTY SERNIK A'LA WIEDEŃSKI

4.5 (183 ocen)

  • 1 godz. 10 min

JEST PUSZYSTY I ROZPŁYWA SIE W USTACH , DLA MNIE IDEALNY!!Taki CZĘSTO w dzieciństwie piekła moja mama.A PRZEPIS NA TEN SERNIK IDENTYCZNY W SMAKU JAK MOJEJ MAMY, ZNALAZŁAM KIEDYS W INTERNECIE I JESTEM MU WIERNA ZA KAZDYM RAZEM GDY PIEKE TAKA PYCHOTKE.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 Ciasto:
    4,5 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    15 dag masła
    2 żółtka
    1,5 szkl. mąki

    2 Masa:
    900g sera białego
    10 żółtek
    10 łyżek cukru pudru
    10 dag płynnego masła
    10 łyżek mąki pszennej
    8 łyżeczek mąki ziemniaczanej
    450 ml mleka
    12 białek
    1/2 szkl. cukru


Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Puszysty sernik a'la wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 stopniach.

    2 Mielimy twaróg.
    Trzykrotnie zmielony twaróg ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem, dodajemy masło, obie mąki i mleko. Białka ubijamy z cukrem, następnie mieszamy z masą i wykładamy na ciasto. Pieczemy 5 minut w 220 stopniach, otwieramy piekarnik i oddzielamy nożem brzegi od blachy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach, następnie otwieramy piekarnik na 15 minut i znów pieczemy 15 minut w 180 stopniach. -SMACZNEGO!!!!

Porady

Im wiecej razy zmielimy twaróg tym sernik będzie bardziej puszysty. mozna posypac wierzch cukrem pudrem . ilosc porcji -około 16 cena za porcje 1, 40

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować