Puree ziemniaczane z masłem, koperkiem i czosnkiem

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Bardzo maślane, aromatyczne puree dla smakoszy czosnku :)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 kg obranych ziemniaków
    50 g masła
    łyżka posiekanego koperku
    1 przeciśnięty ząbek czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Puree ziemniaczane

Puree ziemniaczane z masłem, koperkiem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, po odcedzeniu dobrze utrzeć ubijakiem na gładką masę dodać masło i dalej ubijać, wymieszać z koperkiem i czosnkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki gotowane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować