Pulchne bananowo-twarogowe placuszki z kokosem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Na śniadanie lub na podwieczorek...pulchne i delikatne placuszki bananowo-twarogowe z wiórkami kokosowymi, Są smaczne, delikatne, lekko słodkie.... mozne je jeść i jeść....Polecam!

  • 25 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    3 łyżki wiórków kokosowych
    cukier waniliowy ,
    pół łyzeczki cukru,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 jajko
    2 łyzki twarogu rozdrobnionego( widelcem )
    2 dojrzałe banany
    sok z połowy cytryny
    ok. pół szklanki mleka
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Pulchne bananowo-twarogowe placuszki z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia cukry i sól.
    Banany obrać,pokroic w kostke, skropić sokiem z cytryny i wymieszać je z żółtkiem, mlekiem i olejem,Dodac twaróg .
    Masę połączyć z wcześniej przygotowanymi suchymi składnikami. Na koniec dodac ubita piane z białka i całosc połaczyc ze sobą delikatnie za pomoca łyzki.

    Ciasto kłaść łyżką na rozgrzaną patelnię wysmarowaną niewielką ilością oleju i smażyć z obu stron na złoto.
    Usmażone placki ułożyć na papierowym ręczniku, w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
    Posypac wiórkami kokosowymi , udekorowac plasterkami banana, -smacznego!!!

Porady

-wychodzi około 15 placuszków. -mozna dodc szczypte cynamonu, -ciasto na placuszki powinno miec konsystencje gęstej smietany- jesli takie nie jest -dodac albo mleka albo maki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować