Puchowy Waniliowy Sernik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Delikatny i puszysty.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szklanki mąki
    3 żółtka
    1 jajko
    1/2 kostki masła
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    MASA SEROWA:
    1 kg serka homogenizowanego waniliowego
    5 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1/4 kostki masła roślinnego
    3 budynie waniliowe
    0,2 l kremówki
    100 g rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Puchowy waniliowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przepis na ciasto: Z podanych składników (oprócz kakao i cukru waniliowego) zagnieść ciasto. Podzielić na pół. Do jednej dodać kakao, a do drugiej cukier waniliowy i ponownie zagnieść. Schłodzić w lodówce.
  • 2. 2. Przepis na masę serową: Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie dodawać serki homogenizowane, budynie i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Na koniec schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Rodzynki sparzyć, oprószyć mąką i dodać do masy.
  • sernik waniliowy 3. 4.Piec w temperaturze 175 stopni C ponad 1 godzinę.

Porady

Ciasto łatwiej się będzie ucierało na tarce, jeśli wrzucimy je na pół godziny do zamrażalnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować