Puchowy waniliowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Przepis na ciasto: Z podanych składników (oprócz kakao i cukru waniliowego) zagnieść ciasto. Podzielić na pół. Do jednej dodać kakao, a do drugiej cukier waniliowy i ponownie zagnieść. Schłodzić w lodówce.
2.2. Przepis na masę serową: Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie dodawać serki homogenizowane, budynie i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Na koniec schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Rodzynki sparzyć, oprószyć mąką i dodać do masy.
3.4.Piec w temperaturze 175 stopni C ponad 1 godzinę.
Porady
Ciasto łatwiej się będzie ucierało na tarce, jeśli wrzucimy je na pół godziny do zamrażalnika.
Komentarze