Schabowe Zawijańce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kruche i aromatyczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 plastry schabu
    2 kabanosy
    pół cebuli
    2 ząbki czosnku
    przyprawa do wieprzowiny
    olej do smażenia
    łyżeczka rozmarynu
    łyżeczka tymianku
    ziele angielskie
    liść laurowy
    mięsna kostka bulionowa
    łyżka mąki

Schabowe zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowe zawijańce 1. Cebulę z czosnkiem rozdrabniamy za pomocą blendera.
  • 2. Mięso myjemy, suszymy, nacieramy przyprawą do wieprzowiny i tłuczemu na cienkie plastry. Z jednej strony smarujemy połową masy cebulowej i kładziemy po kabanosie. Mięso z kabanosem zwijamy i spinamy wykałaczkami.
  • 3. Zawijańce smażymy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy resztę masy cebulowej, przyprawy, podlewamy szklanką wody i dusimy pół godziny.
  • 4. Sos zagęszczamy łyżką mąki wymieszanej z 3 łyżkami wody.
    Podajemy z ziemniakami.

Porady

Sos można doprawić dodatkowo kilkoma kroplami ostrego sosu, np tabasco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy