Ptasie mleczko z herbatnikami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Deser po około godzinie od przygotowania ma konsystencję budyniu natomiast po dłuższym chłodzeniu staje się puszystym mleczkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    3/4 szkl.cukru
    1 cukier waniliowy
    4 jajka
    0,5 l mleka
    3 łyżki żelatyny
    2 łyżeczki kakao
    paczka herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ptasie mleczko z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.Mleko zagotować,rozpuścić w nim żelatynę,ostudzić i połączyć z masą.Z białek ubić pianę,dodać do masy i lekko łyżką wymieszać.Podzielić na dwie części,do jednej dodać cukier waniliowy do drugiej kakao..Jasną masę rozlać do pucharków,włożyć do lodówki,ciemną pozostawić w cieple.Na stężoną jasną masę wlać masę ciemną.Przed podaniem deser posypać pokruszonymi herbatnikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować