Ptasie mleczko

4.5 (172 ocen)

po prostu pychotka! Polecam ;)

Składniki:

  • 0,5 litra śmietanki 30%
    200g masła roślinnego
    1 szklanka cukru
    2 jajka
    0,5 litra mleka
    50g żelatyny
    1 łyżka kakao
    1 czerwona galaretka
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka zagotować.
    Gorącym zalać żelatynę - rozmieszać.
  • 2. Masło, cukier, jajka i śmietankę ubijać mikserem na parze na jednolitą masę.Połączyć z mlekiem. Do 1/3 dodać 1 łyżkę kakao.
  • Ptasie mleczko 3. Wylewać warstwami:biała-ciemna-biała. Następnie zrobić galaretkę według przepisu na opakowaniu i tężejąca wylać na ptasie mleczko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować