Batoniki muesli

  • wyświetlono: 470 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

muesli

blackcurrant31

Składniki

1,5 szkl. płatków owsianych
0,5 szkl. nasion dyni
0,5 szkl. nasion słonecznika
0,5 szkl otrębów pszennych
1 szkl. wiórków kokosowych
1 szkl. rodzynek
1/3 szkl. brązowego cukru
1/3 szkl. płynnego miodu
13 dag margaryny

Sposób przygotowania przepisu:

Batoniki muesli

  • 1. Na patelni uprażyć (na złoty kolor) razem płatki owsiane, nasiona dyni i słonecznika, otręby pszenne i wiórki kokosowe. Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać cukier i miód, i gotować aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez ok 2-3 minuty. Dodać do tego rodzynki. Ściągnąć z ognia, wymieszać z sypkimi składnikami. Powstałą masą wylepić małą blaszkę (wyłożoną pergaminem lub skreczem) i wyrównać. Wstawić do lodówki. Pokroić na kwadraty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Batoniki jaglane

Dodane przez: czarrna

Batoniki jaglane

Na zdrową przekąskę polecam batoniki...

Batoniki musli

Dodane przez: CzujęMiętę

Batoniki musli

Batoniki musli z płatków owsianych,...

batoniki musli

Dodane przez: cook and look

Batoniki musli

Pyszne batoniki musli z czekoladą,...

Babka z muesli

Dodane przez: RedakcjaPP

Babka z muesli

Mimo zabiegania zawsze znajdę czas...

batoniki śniadaniowe

Dodane przez: capri

batoniki śniadaniowe

Pyszne pełnowartościowe domowe...

Batoniki owsiane

Dodane przez: Skotka

Batoniki owsiane

Batoniki z dużą ilością orzechów....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE