Pstrąg i puree z selera naciowego

  • wyświetlono: 699 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

ryba jak ryba pyszna ..ale puree? ..dawno nie jadłam czegoś tak dobregoPOLECAM

piranija
  • 40min

Składniki

Filet z pstrąga łososiowego, koper, 3 ząbki czosnku, pieprz cytrynowy, oliwa, pieprz, sól, łyżka soku z cytryny, folia aluminiowa, odrobina vegety.

Puree: pęczek selera naciowego, pół szklanki mleka, 250ml szklanki wody, 1 kostka bulionowa drobiowa, masło.

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg i puree z selera naciowego

  • 1. Rybę oczyścic, zrobić z oliwy i przypraw zaprawę i włożyć rybkę chociaż na godzinę. Piec w folii aluminiowej polana odrobiną przypraw w 165c ok 20 minut.

    Seler pociać na kawałki wrzucić do garnka na odrobinie masła, zalać wodą i mlekiem, dodać rosołek i gotować ok: 20 minut .Gdy będzie miekkie odcedzić i zmiksować blenderem na gładką masę.

    PYSZNE

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Spaghetti carbonara

Dodane przez: czarrna

Carbonara

Makaron w aksamitnym serowo-jajecznym...

Pizzowy strudel

Dodane przez: czarrna

Pizzowy strudel

Pizza zawijana ;)

image-0bv8h2a

Dodane przez: Kasja1986

Spaghetti z nadzianymi pulpecikami

Pyszny, gęsty sos pomidorowy, a...

image-2ba4mef

Dodane przez: weronika63

Krokiety z kiszoną kapustą boczkiem i pieczarkami.

Podany przepis jest na 23-25 bardzo...

image-037kh1w

Dodane przez: weronika63

Kotlet mielony z leszcza ziemniaki i surówka.

Bardzo smaczne danie rybne.

Zrazy wieprzowe faszerowane szpinakiem podane z sałatką z selera naciowego.

Dodane przez: Alicja10101992

Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane szpinakiem...

Zrazy z szynki wieprzowej faszerowane...