Pstrąg i puree z selera naciowego

  • wyświetlono: 839 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

ryba jak ryba pyszna ..ale puree? ..dawno nie jadłam czegoś tak dobregoPOLECAM

piranija
  • 40min

Składniki

Filet z pstrąga łososiowego, koper, 3 ząbki czosnku, pieprz cytrynowy, oliwa, pieprz, sól, łyżka soku z cytryny, folia aluminiowa, odrobina vegety.

Puree: pęczek selera naciowego, pół szklanki mleka, 250ml szklanki wody, 1 kostka bulionowa drobiowa, masło.

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg i puree z selera naciowego

  • 1. Rybę oczyścic, zrobić z oliwy i przypraw zaprawę i włożyć rybkę chociaż na godzinę. Piec w folii aluminiowej polana odrobiną przypraw w 165c ok 20 minut.

    Seler pociać na kawałki wrzucić do garnka na odrobinie masła, zalać wodą i mlekiem, dodać rosołek i gotować ok: 20 minut .Gdy będzie miekkie odcedzić i zmiksować blenderem na gładką masę.

    PYSZNE

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

zdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiata
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0yyfdej

Dodane przez: anita176

Spagetti z marchewką, selerem naciowym i...

Szybkie, smaczne i sycące danie.

aromatyczny bigos z selera naciowego

Dodane przez: Koronowianka

AROMATYCZNY BIGOS Z SELERA NACIOWEGO

Danie smaczne,aromatyczne,powinno...

image-0ioj7of

Dodane przez: Duśka55555

Oszukana carbonara z selerem naciowym

Proste szybkie danie z dodatkiem...

Curry z selerem naciowym

Dodane przez: Iwona75

Curry z selerem naciowym w przyprawach orientalnych

Podobno seler naciowy zawiera więcej...

złote udka

Dodane przez: klementynka

złote udka (z selerem naciowym)

Moja rodzina bardzo lubi udka z...

image-0icr7s7

Dodane przez: paulette17

Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem...

Bardzo lubię urozmaicać roladki....