Pikle z selera naciowego

  • wyświetlono: 4128 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Pikle z selera do idealny dodatek to mięs i sałat.

AnetaJ

Składniki

1 seler
2 szkl wody
1 szkl białego octu winnego
2 -3 łyżki cukru
1 łyżeczka ziaren pieprzu
1 łyżeczka ziaren gorczycy
1 łyżeczka goździków
1 łyżka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Pikle z selera naciowego

  • 1. Selera podzielić na części i pokroić pod kątem na niewielkie kawałki. Wodę zagotować, dodać cukier i rozpuścić, aby powstał syrop. Następnie dosypać pieprzu, gorczycy, goździków i soli. Dolać octu i zalewę zagotować, aby składniki się przegryzły. W słoikach poukładać przyprawianego selera, zalać ciepłą zalewą i zakręcić.

Porady

Gdy pikle przestygną, można je już jeść.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataseler naciowyPikle z selera naciowegopilke
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0gn57jt

Dodane przez: sylwia1974

Pikle z ogórków z zalewie curry

Polubiliśmy te pikle bo są inne...

musztardowe pikle z ogórków

Dodane przez: doris_donia

musztardowe pikle z ogórków

uwielbia je cała rodzina...

PIKLE

Dodane przez: Barbara Ornat

PIKLE Z OGÓRKÓW -SŁODKO-KWAŚNE

Polecam wszystkim włożyć w słoiki...

Pikle z papryką.

Dodane przez: weronika63

Pikle z papryką

Pikle z papryką na zimę. Pikle...

Pikle

Dodane przez: Świeca Urszula

Pikle

Ogórki pyszne, polecam.

pikle

Dodane przez: EwaW2910

Szybkie pikle z buraka

Marynowane buraki, które 30 minut...