Prosty blok czekoladowy

4.48 (174 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Słodki i prosty w przygotowaniu deser.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • -250g mleka w proszku
    -170g margaryny Kasi
    -1,5 szklanki cukru
    -4 łyżki kakao
    -1/2 szklanki wody
    -200g herbatników
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Prosty blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozpuścić na gładką masę: margarynę, cukier, kakao oraz wodę. Gotową pozostawiamy do przestygnięcia. Do miski wsypujemy mleko w proszku i dodajemy do niego pokruszone herbatniki. Kiedy masa nieco ostygnie-może być ciepła, wlewamy ją do miski z proszkiem i herbatnikami. Wszystko energicznie mieszamy łyżką, aż do połączenia. Gotową masę przekładamy do foremki i wstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować