Blok czekoladowy

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Tradycyjny i powszechnie Nam znany deser... Ale uwielbiany przez wszystkich :)

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g margaryny
    500 g mleka w proszku
    125 ml wody
    6 łyżek kakao
    450 g cukru
    5-6 paczek herbatniki (ok.70szt.)
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wymieszać 1. Do rondelka wlej wodę, włóż margarynę, dosyp cukier i kakao. Całość zagotuj, aby składniki się dobrze rozpuściły. Przestudź.
  • 2. Herbatniki drobno pokrusz. Masę kakaową przelej do miski, wsyp mleko w proszku i pokruszone herbatniki. Wszystko wymieszaj.
  • gotowe 3. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż masę do formy, ugnieć i wstaw do lodówki. Blok najlepszy jest następnego dnia.

Porady

Blok czekoladowy najlepiej smakuje następnego dnia. Można też dodać bakalie, jeśli ktoś lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować