Potrawka z pieczonego indyka z warzywami

4.5 (4 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Sposób na wykorzystanie mięsa pieczonego z indyka czy kurczaka z dodatkiem warzyw. Potrawkę taką możemy podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Smacznego.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Pieczone mięso z indyka ok. 1/2 indyka średniej wielkości
    6-8 pieczarek
    2 cebule
    1 papryką czerwona
    1 papryka żółta
    2 marchewki
    4-6 korniszonów
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    papryką słodka w proszku
    1 łyżka mąki
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Potrawka z pieczonego indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obrać z kości i pokroić na małe kawałki. Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojone w piórka cebule i poddusić. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w kostkę i marchewką pokrojoną w talarki, chwilę razem dusić aż warzywa będą półmiękkie. Do garnka dodać mięso zalać wodą, dodać również warzywa chwilę razem gotować. Następnie dodać pokrojone w plasterki korniszony i przecier pomidorowy. Mąkę rozprowadzić w wodzie i zagęścić sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Papryka Pieczarki Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować