Sposób na wykorzystanie mięsa pieczonego z indyka czy kurczaka z dodatkiem warzyw. Potrawkę taką możemy podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Smacznego.
45 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
Pieczone mięso z indyka ok. 1/2 indyka średniej wielkości
6-8 pieczarek
2 cebule
1 papryką czerwona
1 papryka żółta
2 marchewki
4-6 korniszonów
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz
papryką słodka w proszku
1 łyżka mąki
2 łyżki oleju
Potrawka z pieczonego indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso obrać z kości i pokroić na małe kawałki. Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojone w piórka cebule i poddusić. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w kostkę i marchewką pokrojoną w talarki, chwilę razem dusić aż warzywa będą półmiękkie. Do garnka dodać mięso zalać wodą, dodać również warzywa chwilę razem gotować. Następnie dodać pokrojone w plasterki korniszony i przecier pomidorowy. Mąkę rozprowadzić w wodzie i zagęścić sos. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.
Komentarze