Pomidory faszerowane fetą

  • wyświetlono: 1911 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ta przekąska zagościła na naszych stołach niedawno, ale już zdążyła podbić serca wszystkich domowników.

  • 15min

Składniki

1 opakowanie sera feta,
4 duże pomidory,
1 cebula dymka,
2 łyżeczki oliwy z oliwek,
natka pietruszki,
szczypta świeżo zmielonego pieprzu,
świeża bazylia

Sposób przygotowania przepisu:

Pomidory faszerowane fetą

  • 1. Pomidory należy umyć, odciąć górną część, wydrążyć delikatnie i ponacinać w tzw. ósemki (kwiatki).
  • 2. Ser odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Pomidory, cebulę i natkę pietruszki pokroić.
  • 3. Wszystko wrzucić do miski, delikatnie wymieszać, doprawić pieprzem. Całość polać oliwą z oliwek.
  • 4. Do wydrążonych pomidorów włożyć delikatnie przygotowaną sałatkę. Udekorować świeżymi listkami bazylii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuPomidoryser białypomidory faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane pomidory

Dodane przez: agula444

Faszerowane pomidory

Pyszna i sycąca przystawka, która...

faszerowane pomidory

Dodane przez: beatkaa153

Faszerowane pomidory

pyszne pomidory z białym serkiem

Pomidory faszerowane

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane pomidory

Pyszna, lekka przekąska

image-1s2uatr

Dodane przez: kulinarnapasjaija

Pomidory faszerowane

wspaniała przystawka

Pieczarki faszerowane ryżem i fetą

Dodane przez: beetle

Pieczarki faszerowane ryżem i fetą

Doskonały dodatek do dania głównego,...

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodane przez: Anyzkowo

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

idealne na przekąskę

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE