Pomidory faszerowane fetą

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Ta przekąska zagościła na naszych stołach niedawno, ale już zdążyła podbić serca wszystkich domowników.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie sera feta,
    4 duże pomidory,
    1 cebula dymka,
    2 łyżeczki oliwy z oliwek,
    natka pietruszki,
    szczypta świeżo zmielonego pieprzu,
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Pomidory faszerowane Przystawki Ser

Pomidory faszerowane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory należy umyć, odciąć górną część, wydrążyć delikatnie i ponacinać w tzw. ósemki (kwiatki).
  • 2. Ser odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Pomidory, cebulę i natkę pietruszki pokroić.
  • 3. Wszystko wrzucić do miski, delikatnie wymieszać, doprawić pieprzem. Całość polać oliwą z oliwek.
  • 4. Do wydrążonych pomidorów włożyć delikatnie przygotowaną sałatkę. Udekorować świeżymi listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować