Jajka faszerowane

  • wyświetlono: 123 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zawsze goszczą na naszym wielkanocnym stole.

  • 15min

Składniki

4 jajka na twardo,
100g szynki,
2 łyżki gęstej śmietany,
1,5 łyżki startego sera żółtego,
1 kiszony ogórek,
posiekany koperek,
sól,
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane

  • 1. Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Przeciąć je wzdłuż. Wyjąć żółtka.
  • 2. Żółtka, szynkę i śmietanę zmiksować. Wyłożyć na białka. Posypać startym serem.
  • 3. Ogórka pokroić w drobne plastry. Do farszu na każdej połówce jajka włożyć 2-3 plasterki. Udekorować koperkiem.

Porady

Starty ser można dodać do farszu, wymieszać i wyłożyć na białko.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumama_mnie_nauczylaWielkanocJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

jaka nadziewane

Dodane przez: Kinia1984

Faszerowane jajka

Szukając pomysłu na przygotowanie...

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Faszerowane jajka

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane jajka

Jajka z pysznym nadzieniem. Idealnie...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Antolka

Faszerowane jajka

Istnieje wiele rodzajów farszy...

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE