1.CIASTO:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.Żółtka ucieramy na puch z cukrem i cukrem waniliowym.Do ubitych białek dodajemy utarte żółtka, mąkę,proszek do pieczenia,kakao i delikatnie mieszamy łyżką.Blaszkę 24x38 smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia.Ciasto pieczemy i po wystudzeniu przekrajamy na pół.
2.MASA JABŁKOWA:
Jabłka obieramy i trzemy na tarce jarzynowej,przekładamy do garnka dodajemy wodę i dusimy 15 minut.Następnie wsypujemy galaretki ,mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
3.MASA ŚMIETANOWA:
Galaretki rozpuszczamy w 300 ml wody i studzimy.Śmietankę ubijamy na sztywno .Następnie dodajemy galaretki i chwilkę miksujemy.
4.POLEWA CZEKOLADOWA:
Mleko zagotowujemy z cukrem.Zdejmujemy z ognia dodajemy margarynę, kakao i mieszamy aż składniki się połączą.
5.ZŁOŻENIE :
Pierwszy blat ciasta ,masa jabłkowa,masa śmietanowa,drugi blat ciasta,polewa czekoladowa ,skórka kandyzowana z pomarańczy
Komentarze