Poduszeczki z tuńczykiem, papryką i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Można je przygotować z różnym farszem .Polecam na drugie śniadanie lub jako przekąska do piwa.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki maki pszennej

    210 g greckiego jogurtu

    200 g margaryny

    1 łyżeczka płaska soli

    1 łyżeczka cukru

    2 łyżki prowansalskich ziół


    Ponadto:


    tuńczyk w sosie własnym 185 g

    2 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki

    3 łyżki drobno pokrojonego żółtego sera

    1 mała cebula

    2 ząbki czosnku

    2 łyżki ketchupu

    1 łyżka prażonego sezamu

    sól,pieprz do smaku

    2 jajka

    kminek+sezam
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Ryba Przystawki

Poduszeczki z tuńczykiem, papryką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć następnie połączyć z papryką,serem,drobno pokrojoną cebulą,rozdrobnionym czosnkiem,sezamem i ketchupem.Doprawic solą i pieprzem do smaku.
  • 2. Mąkę przesiać na stolnicę.Dodać margarynę.Posiekać nożem.Następnie dodać jogurt,sól,zioła i cukier.Zagnieść ciasto.Podzielic na części.
  • 3. Na obsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto .Wykroić kwadraty o wymiarach około 6x6 cm .Na połowę nakładać po trochę farszu.Nakryć drugą połową wyciętych kwadratów.Brzegi dobrze zlepiać.a w miejscu łączeń zrobić widelcem wzorek .
  • 4. Jajka roztrzepać z wodą.Zanurzać każdą poduszeczkę.Układać na natłuszczonej i oprószonej mąką blaszce.Posypać kminkiem i sezamem
  • 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.190 st.C przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować