Poduszeczki z tuńczykiem, papryką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka odsączyć następnie połączyć z papryką,serem,drobno pokrojoną cebulą,rozdrobnionym czosnkiem,sezamem i ketchupem.Doprawic solą i pieprzem do smaku.
2.Mąkę przesiać na stolnicę.Dodać margarynę.Posiekać nożem.Następnie dodać jogurt,sól,zioła i cukier.Zagnieść ciasto.Podzielic na części.
3.Na obsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto .Wykroić kwadraty o wymiarach około 6x6 cm .Na połowę nakładać po trochę farszu.Nakryć drugą połową wyciętych kwadratów.Brzegi dobrze zlepiać.a w miejscu łączeń zrobić widelcem wzorek .
4.Jajka roztrzepać z wodą.Zanurzać każdą poduszeczkę.Układać na natłuszczonej i oprószonej mąką blaszce.Posypać kminkiem i sezamem
5.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.190 st.C przez około 30 minut.
Komentarze