Podgrzybki w śmietanie

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od męża,trochę go zmodyfikowałam i gotowe.Gdy przygotowuję je na obiad,zapach roznosi się po całym domu i przyciąga domowników do kuchni.

  • 30 min

Składniki:

  • Pół kg podgrzybków 3 marchewki 3 pietruszki kawałek pora 1 cebula 5 gałązek natki pietruszki mały kubek(200 g)śmietany 18% kucharek,sól i pieprz
    łyżka masła do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podgrzybki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0sa8f7p 1. Grzyby płuczemy i gotujemy 2-3 min.Warzywa kroimy w plastry(Ja część zostawiam w całości).Na patelnię wrzucamy masło,grzyby ,warzywa i natkę,przyprawiamy i dusimy do miękkości.Jak warzywa i grzyby będą miękkie,dodajemy śmietanę,zagotowujemy.Podajemy z ziemniakami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować