Podgrzybki w śmietanie

  • wyświetlono: 1504 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis dostałam od męża,trochę go zmodyfikowałam i gotowe.Gdy przygotowuję je na obiad,zapach roznosi się po całym domu i przyciąga domowników do kuchni.

Lidka 111
  • 30min

Składniki

Pół kg podgrzybków 3 marchewki 3 pietruszki kawałek pora 1 cebula 5 gałązek natki pietruszki mały kubek(200 g)śmietany 18% kucharek,sól i pieprz
łyżka masła do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Podgrzybki w śmietanie

  • image-0sa8f7p1. Grzyby płuczemy i gotujemy 2-3 min.Warzywa kroimy w plastry(Ja część zostawiam w całości).Na patelnię wrzucamy masło,grzyby ,warzywa i natkę,przyprawiamy i dusimy do miękkości.Jak warzywa i grzyby będą miękkie,dodajemy śmietanę,zagotowujemy.Podajemy z ziemniakami lub kaszą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakijesienne smaki

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie w śmietanie

Dodane przez: Klaudia0318

Śledzie w śmietanie

Uwielbiam takie śledzie z ziemniakami.

image-1paxic4

Dodane przez: monika016

Królik w śmietanie

Królika podobno trudno przyrządzić...

amur w śmietanie

Dodane przez: Kasja1986

amur w śmietanie

Ryba w delikatnym sosie śmietanowym

Pierś z kurczaka w śmietanie

Dodane przez: mariola1972

Pierś z kurczaka w śmietanie

Bardzo często staramy się odtworzyć...

Sandacz w śmietanie

Dodane przez: RedakcjaPP

Sandacz w śmietanie

Ryba jest smakowita. Doskonała...

Karkówka pieczona w śmietanie

Dodane przez: Goszka

Karkówka pieczona w śmietanie

Miękka i aromatyczna. W mojej kuchni...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE