Przepis dostałam od męża,trochę go zmodyfikowałam i gotowe.Gdy przygotowuję je na obiad,zapach roznosi się po całym domu i przyciąga domowników do kuchni.
30 min
Składniki:
Pół kg podgrzybków 3 marchewki 3 pietruszki kawałek pora 1 cebula 5 gałązek natki pietruszki mały kubek(200 g)śmietany 18% kucharek,sól i pieprz
łyżka masła do smażenia.
Podgrzybki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby płuczemy i gotujemy 2-3 min.Warzywa kroimy w plastry(Ja część zostawiam w całości).Na patelnię wrzucamy masło,grzyby ,warzywa i natkę,przyprawiamy i dusimy do miękkości.Jak warzywa i grzyby będą miękkie,dodajemy śmietanę,zagotowujemy.Podajemy z ziemniakami lub kaszą.
Komentarze