placuszki marchewkowo-dyniowe

4.49 (148 ocen)

  • 15 min

Pyszne i proste, idealne na drugie danie placuszki z dyni i marchewki.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 starta na grubych oczkach marchewka
    1,5 szkl startej na grubych oczkach dyni
    1-2 łyżki mąki tortowej
    1-2 jajka
    szczypta soli
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Placuszki marchewkowo-dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i dynię odsączyć, dodać do nich jajka i mąkę. Wymieszać.
    Odstawić na 10 minut.
    Oliwę rozgrzać, piec małe placuszki z obu stron na złoty kolor.
    Wykładać na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
    Podawać z cukrem, ze łyżką gęstej śmietany, albo same (marchewka dodaje słodyczy).
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować