placki ziemniaczane z żółtym serem i koperkiem

5 (175 ocen)

  • 30 min

moje dzieciaki je uwielbiają więc postanowiłam podzielić się tym przepisem

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg ziemniaków,5 plastrów sera zółtego,pęczek świeżego koperku,sól,pieprz,2 jajka,olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ziemniaczane z żółtym serem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placki z serem i koperkiem 1. ziemniaki myjemy,obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,nastepnie kroimy żółty ser w kostkę,siekamy koperek i dodajemy do ziemniaków,wbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem według uznania wszystko razem mieszamy.rozgrzewamy na patelni olej i smazymy placki z obu stron na rumiano.mozna udekorować świeżym koperkiem smacznego
    (starte ziemniaki położyć na sitku aby ściekła z nich woda)

Porady

jeżeli ktoś nie będzie zlewał wody z ziemniaków to trzeba dodać mąkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować