Placki z patisonem

5 (147 ocen)

  • 10 min

Mój mąż uwielbia wszelkiego rodzaju racuchy.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości patison
    cebula
    5 łyżek mąki
    sól,
    pieprz
    olej do smażenia
    cukier do posypania
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z patisonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z patisonem 1. Patisona i cebulę zetrzeć na tarce(na małych
    oczkach), wymieszać z mąką.Doprawić do smaku solą i
    pieprzem.Olej rozgrzać na patelni, nakładać łyżką
    niewielkie porcje na patelnie. Placki smażyć na złoty
    kolor.Podawać posypane cukrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować