Zapiekane sznycelki z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min

To danie zawsze przygotowuję na świąteczny obiad i specjalne uroczystości w naszym domu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg schabu środkowego
    żurawina
    150 g sera mozarella
    koncentrat pomidorowy
    1/2 szk czerwonego wina
    delikat do mięs
    sól
    pieprz

Zapiekane sznycelki z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane sznycelki z żurawiną 1. Schab pokroić w plastry,rozbić tłuczkiem.Natrzeć
    przyprawami i posmarować od środka koncentratem
    pomidorowym.Na każdy plaster ułożyć po kilka owoców
    żurawiny , zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką.Obtoczyć
    w mące i obsmażyć na patelni z obydwu stron.Przełożyć
    do naczynia żaroodpornego,podlać winem,posypać
    serem.Zapiekać około 1 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy