Placki z kiszonej kapusty

4.98 (182 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Takie placki to doskonała propozycja na bezmięsny obiad.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej
    1 średnia marchewka
    jajko
    3/4 szklanki mleka
    szklanka mąki
    sól, pieprz
    1/4 łyżeczki kminku
    łyżeczka majeranku
    olej do smażenia
    szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.98 (182 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Kotlety Placki

Placki z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną odcisnąć i drobno pokroić. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z kapustą. Dodać mleko, mąkę , wbić jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto doprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz kminkiem. Łyżką nabierać porcję ciasta i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować