Placki z kiszonej kapusty

  • wyświetlono: 772 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Takie placki to doskonała propozycja na bezmięsny obiad.

1dd
  • 10 porcje
  • 20min

Składniki

30 dag kapusty kiszonej
1 średnia marchewka
jajko
3/4 szklanki mleka
szklanka mąki
sól, pieprz
1/4 łyżeczki kminku
łyżeczka majeranku
olej do smażenia
szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Placki z kiszonej kapusty

  • 1. Kapustę kiszoną odcisnąć i drobno pokroić. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z kapustą. Dodać mleko, mąkę , wbić jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto doprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz kminkiem. Łyżką nabierać porcję ciasta i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kiszona kapustakotlety warzywnebezmięsny obiadplacki wegetariańskiePlacki z kiszonej kapusty

Komentarze

Podobne przepisy

placki1

Dodane przez: paolineczka

Placki ziemniaczane z młodą kiszoną kapustą

Bez dwóch zdań – młode warzywa...

Placki z kiszoną kapustą

Dodane przez: bozena68

Placki z kiszoną kapustą

Kiszona kapusta ..w plackach? tak...

gotowe

Dodane przez: ziutula

placki ziemniaczane z kapustą kiszoną, porem...

placki są smaczne, syte................SMACZNEGO!!!

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i sosem cebulowo – pomidorowym

Dodane przez: JustKuchcik

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i sosem...

Placki z gotowanych ziemniaków...

Placuszki z kapusty

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Placuszki z kapusty kiszonej

Placuszki z kapusty kiszonej są...

Bieszczadzkie  placki z kapusty kiszonej tzw. fuczki  łemkowskie

Dodane przez: Ocia2507

Bieszczadzkie placki z kapusty kiszonej...

Danie mojego dzieciństwa. Pamiętam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.