Pizzerinki z kabanosem i fasolą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Jeśli nie macie pomysłu na przekąski na sylwestra to polecam upiec takie małe pizzerinki z kabanosem i fasolą. Świetnie się sprawdzają na takich imprezach, polecam.

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 100 gram kabanosów
    1 mała puszka fasoli czerwonej
    Kilka małych ogórków konserwowych
    1 mała papryka czerwona
    150 gram sera żółtego
    Ketchup
    Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki letniej wody
    5 gram świeżych drożdży
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki oleju rzepakowego
    Dodatkowo:
    Papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Pizzerinki Przekąski

Pizzerinki z kabanosem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, sól, olej oraz rozpuszczone drożdże w letniej wodzie. Wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Fasolę odsączamy z zalewy, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę czerwoną kroimy w kostkę, ogórki i kabanosy kroimy w plasterki. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy cienko, metalową obręczą wycinamy małe kółka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Krążki ciast smarujemy ketchupem, posypujemy startym serem oraz układamy pozostałe składniki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować