Pizza wiejska na okrągłym placku tortilli z kiełbasą, cebulą i ogórkiem kiszonym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pizza, która zawsze się udaje i za każdym razem smakuje równie dobrze.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 blaty tortilli
    3 łyżki passaty pomidorowej
    6 plasterków kiełbasy wiejskiej
    6 plastrów cebuli fioletowej
    1 ogórek kiszony
    2 pomidorki koktajlowe
    tarty ser żółty, u mnie parmezan
    sól, pieprz, chili do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza wiejska na okrągłym placku tortilli z kiełbasą, cebulą i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do passaty pomidorowej dodajemy szczyptę cukru, soli i zioła prowansalskie. Na blaszce do pieczenia układami pierwszy blat tortilli i smarujemy go sosem pomidorowym. Dokładamy drugi blat tortilli smarujemy go tym samym sosem.
    Na cieście układamy plastry kiełbasy, boczku, cebuli, pokrojonego ogórka i połówki pomidorów. Całość posypujemy delikatnie chili i startym serem żółtym.
    Pizzę pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Passata pomidorowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować