Pizza wiejska z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i pieczarkami

4.49 (204 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszna, pożywna pizza na cienkim cieście. Jeśli użyjecie gotowej mieszanki na ciasto do pizzy jej przygotowanie zajmie duże mniej czasu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 opakowanie gotowej mieszanki ciasta na pizzę włoską
    Sos:
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
    2 łyżeczki suszonego oregano
    1 łyżka oliwy z oliwek
    szczypta soli
    szczypta cukru
    szczypta płatków chili
    Dodatki:
    250 g mozzarelli
    150 g startego pikantnego sera żółtego
    1 mała laska kiełbasy chłopskiej
    1/2 strąka czerwonej papryki
    3 duże pieczarki
    1 mała cebula
    2 średnie ogórki kiszone
Wystaw ocenę:

4.49 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Pizza Przekąski Ser

Pizza wiejska z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na pizzę przygotować według opisu na opakowaniu. Składniki sosu połączyć i posmarować nim rozwałkowaną na okrąg o śr. 35-40 cm pizzę. Na sos położyć pokrojoną w półplasterki cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w plasterki pieczarki, kiełbasę i ogórka. Na składnikach ułożyć pokrojoną mozzarellę i posypać startym żółtym serem. Pizzę wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec przez ok. 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować