1.Mleko podgrzać żeby było letnie dodać drożdże troszkę cukru i soli, wszystko rozprowadzić na gładka masę dosypać mąkę i wymieszać żeby wszystkie składniki się połączyły na końcu dodać dwie łyżki oliwy. Zostawić na około godzinę do wyrośnięcia przykryć ściereczką wstawić w ciepłe miejsce .
2.Na patelni z odrobiną oliwy dusimy porę, pieczarki, parówki, dorzucamy mieszankę, czosnek i dusimy do miękkości warzyw.
3.Smarujemy naczynie żaroodporne tłuszczem, ciasto wałkujemy cienko i wykładamy składniki z patelni.
4.Podpiekamy około 10 minut w 180 stopniach.
5.Wykładamy ser i pieczemy do czasu rozpuszczenia sera tak około 10 minut.Można podzielić parówkę na trzy części każdą ponacinać na krzyż i ułożyć w rogach naczynia.
Porady
Mi zawsze ciasto zostaje mrożę je i mam na następna pizze . Ta jest z takiego mrożonego ciasta.
Komentarze