1.Mąkę przesiać do miski,dodać sól. Drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki wymieszać i dodać 1/2 szklanki ciepłej wody, wymieszać. Odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięty rozczyn i resztę wody dodać do mąki i wyrobić ciasto. Pod koniec dodać olej i jeszcze raz dobrze wyrobić (ciasto ma odchodzić od ręki). Odstawić do wyrośnięcia na ok. pół godziny.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju,dodać pokrojone w drobne plasterki pieczarki i smażyć przez parę minut. Dosmaczyć solą i pieprzem. Lekko przestudzić. Ciasto rozwałkować na prostokąt i wyłożyć na dużą blachę piekarnikową wysmarowaną odrobiną oleju. Ciasto posmarować koncentratem, wyłożyć pieczarki, kukurydzę,pokrojoną w kostkę szynkę i paprykę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200 s C na ok.15 minut do momentu lekkiego zrumienienia się brzegów. Pizzę wyjąć z piekarnika i posypać startym serem i wstawić jeszcze na ok 3-5 minut. Smacznego :)
Komentarze