PIKELETS – australijskie placuszki

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Małe, niezbyt słodkie, idealne zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek.Świetnie smakują z dodatkiem dżemu, owocami czy też cukru pudru.

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka pszenna – 1 pełna szkl
    * mleko – 250 ml
    * jajko – 1 szt
    * cukier – 1 łyżka
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * roztopione masło – 1 łyżka
    * sól – 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Racuchy Placki

Pikelets – australijskie placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy za pomocą trzepaczki ( żeby napowietrzyć ), odstawiamy na ok. 20 minut.

    Po tym czasie mieszamy i smażymy na rumiano niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju.

    Przed każdym smażeniem mieszamy ciasto!

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować