Pikantne leczo

4.49 (175 ocen)

  • 30 min

Pyszne i pikantne danie - kolorowe leczo z dodatkiem cukinii i chilli.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 czerwonych papryk
    4 cebule
    2 młode cukinie
    5 ząbków czosnku
    Pomidory bez skórki w puszce ( 400 g)
    30 dkg szynki z kurcząt ( Lidl-Pikok)
    40 dkg kiełbasy drobiowej cienkiej
    2 łyżki jarzynki suszonej
    Ziele ang. ( 5 kulek)
    Pieprz kolorowy ( 10-12 kulek)
    3 liście laurowe
    Łyka wegety lub kucharka
    ½ łyżeczki chilli
    1 łyżeczka lubczyku
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Pikantne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne leczo 1. Najpierw przygotowuję wszystkie składniki i rozkładam do osobnych miseczek. Paprykę myję i oczyszczam z nasion, kroję na kawałki. Cukinię także myję, kroję razem ze skórką. Cebulę i czosnek obieram, myję i kroję. Kiełbasę obieram z osłonki i kroję z szynką w kostkę. Pomidory kroję, i mieszam z zalewą. W garnku rozgrzewam olej, dodaję kiełbasę, szynkę i cebulę z czosnkiem, duszę chwilę aż zmięknie cebula. Następnie wsypuję przyprawy. Mieszam i duszę. Dodaję paprykę i pomidory, po 20 minutach dokładam cukinię i dolewam około 700 ml wody. Gotuję do miękkosci cukini( około 15 minut). Na koniec posypuję natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować