Pikantne leczo do słoików na zimę

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Bardzo dobre pikantne leczo w sam raz na zimowe dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże cukinie
    2 papryki czerwone
    2 papryki zielone
    2 papryki żółte lub 4 białe
    puszka pomidorów
    4 duże cebule
    10-12 pieczarek
    olej
    wegetra, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Leczo

Pikantne leczo do słoików na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryk usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić na grybą kostkę. Cebulę i pieczarki również pokroić na grubą kostkę. Do dużego garnka dać 5 łyżek oleju, rozgrzać i wrzucić pokrojone warzywa, dusić pod przykryciem ok. 15 min. W tym czasie cukinie obieramy ze skóry kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do garnka, Przyprawiamy do smaku, dodajemy pomidory w puszce, dusimy jeszcze 5 min. Gorące przekładamy do litrowych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Pozostawiamy tak do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować