Pierść kurczaka w sosie sojowym z pieczarkami

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Potrawa smaczna a zarazem szybka łatwa w przyrządzeniu.

  • 30 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka
    -sos sojowy
    -mąka ziemniaczana
    -200 g pieczarek
    -masło
    -ew. sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Pierść kurczaka w sosie sojowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dzielimy na porcje jak na kotlety schabowe, do naczynia wlewamy sos sojowy a następnie wrzucamy porcje piersi i odstawiamy na pewien czas, po czym wyjmujemy je i obtaczamy w mące ziemniaczanej a następnie smażymy na na rozgrzanym oleju.
  • 2. Pieczarki myjemy i kroimy w talarki a następnie smażymy na maśle w niskiej temperaturze i dodajemy sos sojowy pozostały po moczeniu kawałków kurczaka ew. sól i pieprz do smaku. Smażymy do momentu aż pieczarki staną się miękkie. Usmażone pieczarki podaje jako dodatek do kawałków z kurczaka.

Porady

Nie należy używać zbyt dużo mąki do obtoczenie gdyż pozostaje ona nie usmażona,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować