Pierś z puree dyniowym i burakiem

0 (0 ocen)

zapraszam na obiadek w kolorach jesiennych liści:)

Składniki:

  • 100 g dyni hokkaido ( po obraniu i odpestkowaniu)
    1 łyżeczka sosu worcester
    1 duża pierś z kurczaka
    1 liść pekinki
    ¼ buraka
    ½ łyżeczki suszonego lubczyka
    ½ łyżeczki przyprawy do grilla
    ½ łyżeczki granulowanego czosnku
    ½ łyżeczki słodkiej papryki
    ¼ łyżeczki cynamonu
    sól, pieprz świeżo mielony
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z puree dyniowym i burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka ugotować do miękkości i ostudzić. Dynię umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do garnka, dodać sos worcester i ¼ szklanki wody i dusić do miękkości. Gdy dynia będzie miękka delikatnie rozdrobnić ją widelcem ale nie zupełnie ma być czuć grubsze fragmenty. Zdjąć z ognia, doprawić sola i pieprzem oraz cynamonem. Ostudzić.
  • farsz nałożyc na mięso 2. Mięso umyć i osuszyć. Odkroić polędwiczkę. Kurczaka rozkroić jak książkę i lekko rozbić tłuczkiem. W miseczce wymieszać przyprawy i dokładnie natrzeć mięso. Na płacie mięsa ułożyć czysty i suchy liść kapusty. Na pekinkę rozsmarować grubą warstwę puree z dyni a na wierzch położyć plastry buraka. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na 30 minut.
  • 3. Następnie obsmażyć z każdej strony na łyżce oleju. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec około 20 minut roladkę. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Dynia Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować