Pierś z kurczaka rolowana z pieczarkami

5 (6 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z farszem z pieczarek i cebuli. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    30dag pieczarek
    1 cebula
    Sól, pieprz
    Tymianek
    Oliwa, olej
    Mąka do panierowania
    Bułka tarta do panierowania
    1 jajko
    Mleko
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Pierś z kurczaka rolowana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pieczarki, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć, aż woda odparuje. Odstawić do wystygnięcia.
    Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, a następnie lekko rozbić tłuczkiem. Mięso doprawić przyprawą do kurczaka.
    Na każdym kawałku mięsa układać porcję pieczarkowego farszu. Mięso rolować.
    Roladki panierować najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka, a na koniec w bułce tartej. Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Po czym podlać je wodą i dusić na małym ogniu, pod przykryciem, około 20-25 minut.
    Przygotowane roladki z kurczaka podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Pieczarki Cebula Tymianek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować