Pierś z kurczaka rolowana z boczkiem, serem i papryką

4.8 (5 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki ze boczkiem, serem i marynowaną papryką. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    4-8 cienkich platerów boczku
    4 plasterki żółtego sera
    Kilka kawałków papryki marynowanej
    Sól, pieprz
    Oliwa, olej
    Mąka do panierowania
    Bułka tarta do panierowania
    1 jajko
    Mleko
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Pierś z kurczaka rolowana z boczkiem, serem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie przecinamy wzdłuż na cienkie plastry – otrzymamy 4 porcje, które lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Na każdą część kładziemy po porcji boczku, sera i pociętej na słupki papryki marynowanej.
    Mięso rolujemy.
    Roladki panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku z 2 łyżkami mleka, a na koniec w bułce tartej. Następnie roladki podsmażamy na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Po czym przekładamy je do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową.
    Gotowe roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 15-20minut.
    Przygotowane roladki z kurczaka podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować